TIINA PAAKKO

Tiina Paakko (s. 1973) on kuopiolainen teatterin tekijä. Teatteritoiminta alkoi 90-luvun puolivälissä Kuopion Ylioppilasteatterissa näyttelijänä ja ohjaajana. Lisäksi Tiinan ohjauksiin on voinut törmätä mm. Dramatokan, Senioriteatterin, Vuokonjärven kesäteteatterin tai Maaningan Vätysteatterin yhteydessä. Lavalla hän on ollut Kuopion seudulla mm. Teatteri Pienen kuun ja Teatteri Kantin näytelmissä sekä myös Kuopion kaupunginteatterissa.

Tiina toimii yrittäjänä ja tekee työtä teatterin parissa ohjaajana, näyttelijänä ja kouluttajana. Teatterin lisäksi hän toimii yhteisötaiteilijana, taideterapeuttina, kouluttajana ja työnohjaajana. Ammatillisilta koulutuksiltaan Tiina on nuorisotoiminnan ohjaaja ja teatteri-ilmaisunohjaaja, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti ja työnohjaaja.

Kesällä 2015 Tiina teki unohtumatonta työtä Solistina Olavi Virta -musikaalissa Kuopion Uudessa Kesäteatterissa debytoiden. Roolit vaihtuivat Hulda Simulasta SF-elokuvien Justiinaan, mutta aina sydämeen käyvästi. Tapsan Tähti! -musiikkinäytelmässä sama hurmaavuus jatkui ja nyt odotamme jo innolla, millaisia karaktäärejä Tiina tuottaa tulevana kesänä.


Tiina Paakko on Kuopion Uuden Kesäteatterissa mukana kolmatta kertaa.TAKAISIN >