SAMI KOJONEN

Sami Kojonen (FIA) on ”Skavabölen poikia”, Tuusulasta Siilinjärvelle ja Kuopioon mutkien kautta tiensä löytänyt laulaja, näyttelijä ja teatteri-ilmaisun opettaja. Sami on ollut mukana lukemattomissa eri kaupunginteatterien ja vapaiden teatterien esityksissä eri puolilla Suomea. Musiikkiteatteria hän on tehnyt mm. helsinkiläisen Komediateatteri Arenan lavalla. Freelance-teatterintekijä on esiintynyt useissa TV-sarjoissa ja –mainoksissa ja kiertänyt tanssipaikkoja oman tanssiorkesterin solistina.

Matti ja Teppo –musikaalista kesältä 2010 Sami muistetaan roolihahmonsa Urho Helteen vahvoista tulkinnoista kappaleille ”Minä rakastan sua” ja ”Pidä itsestäsi huolta”. Olen suomalainen! –musiikkinäytelmästä kesällä 2011 yleisö takuuvarmasti muistaa Samin esittämän tinkimättömän urheiluvalmentajan Esko Patolan huikean roolisuorituksen. Jos ei muusta, niin ainakin virheettömästä laulusuorituksesta ja samanaikaisista etunojapunnerruksista kappaleessa ”Seitsemän kertaa seitsemän”!

Kesällä 2012 italoiskelmät saivat kyytiä Buona Sera Signorina! -musiikkinäytelmässä ja erityisesti Ensi kerran -kappale sai yleisön huokailemaan tunteikkaana. Komisario Seppo Kopan munkkia mutusteleva roolihahmo vetosi yleisöön niin lavalla kuin väliajallakin - sekä olemuksellaan että äänellään.

Kesä 2013 ja myyntiedustaja Huikkanen. Tuskin kukaan voi unohtaa Lollox-liivien myytiedustaja Huikkasen gintonicin tuoksuista olemusta. Ärsyttävän rakastettava roolihahmo. Ja kesä 2014 toi lavalle Anteron lapsenomaisen tunteikkaan roolihahmon, joka jälleen kerran varasti yleisön sydämet.

Kesällä 2015 Sami puki harteilleen vaativan viitan tulkitessaan Olavi Virran lauluja ja koko kansan tuntemaa hahmoa. Samalla hän vietti 20-vuotistaiteilijajuhlavuottaan.

Kiinnostavien roolien putki jatkui ja kesän 2016 takki oli Tapio Rautavaarana musiikkinäytelmässä Tapsan Tähti!

Kesän 2017 Sami toimii "pelkästään" käsikirjoittajana ja teatterinjohtajana. MIten ihmeessä? "Olen ollut seitsemän kesää peräkkäin päärooleissa teatterissamme ja nyt ajattelin nauttia vaihteeksi kesästä hieman eri kulmalla!" virnistää Sami.
.
www.samikojonen.comSami Kojonen on näyttelijä-laulaja ja teatteri-ilmaisun opettaja ja toimii Tahtiteatterin teatterinjohtajana. (Kuva: Mikko Mäntyniemi)

TAKAISIN >