RIIKKAMARIA KORHONEN

Riikkamaria Korhonen on pukusuunnittelija, joka on ylioppilaaksi tulonsa ja Kuopion Muotoiluakatemian opintojensa jälkeen ennättänyt tehdä pukusuunnittelut mm. näytelmiin Vaimoni Maurice, Self Help sekä Vuoriston kaunotar Kuopion kaupunginteatteriin. Lisäksi työsarkaan mahtuu yhtä ja toista mainoksista TV-töihin. Kesällä 2010 hän vastasi Matti ja Teppo –musikaalin miehisen porukan ja yhden naisen puvustamisesta työmaamiljööseen ja varmisti, että näyttelijöillä oli riittävästi päällä vuosisadan hellekesänä.

Urheiluaiheisen Olen Suomalainen! –esityksessä yleisö sai nähtäväkseen todellisen eri urheiluaikakausien pukukavalkadin Paavo Nurmen ajoista aina nykymuodin mukaisiin urheilutrikoisiin – ajan henki välittyi autenttisen nostalgisena yleisölle. Ja kesäaiheesta huolimatta joukossa näkyivät myös hiihtohaalarit.

Kesän 2012 Riikkamaria vietti italohenkisissä pukumaailmoissa, viime vuonna oltiin reippaalla 1970-luvulla, 2014 häätunnelmissa ja 2015 Olavi Virran lumossa. Sitten vuorossa olikin välivuosi ja nyt jälleen odotamme jännityksellä odotamme mitä tuleva kesä tuo tullessaan.

 


Katri Helenan koko uran mittaista värimaailmaa pohtii ja suunnittelee Riikkamaria Korhonen.TAKAISIN >