Kesä 2011, Olen Suomalainen!

Toinen toimintakesä toi estradille Suomalaisen perheen, kiihkomielisen urheiluvalmentaja Esko Patolan, kihlaparin Akselin ja Elinan sekä runsaslukuisen joukon nuoria avustavia näyttelijöitä ja tanssinopiskelijoita. Ammattilaiskaarti oli vaikuttava – Kai ”Kuju” Hyttinen, Ami Aspelund, Sami Kojonen, Liisa Ruuskanen ja Ville Kiljunen. Nuorten avustavien näyttelijöiden energia ja kokeneiden ammattilaisten kokemus ja karisma loivat kesästä unohtumattoman teatterielämyksen.

Olen Suomalainen! –musiikkinäytelmä oli kertomus Voitto Suomalaisesta, perinteisestä suomalaisesta miehestä – tinkimättömine periaatteineen ja peräänantamattomine luonteineen. Vaimonsa Birgitin vastustuksesta huolimatta Voitto lähti juoksemaan 10 000 metrin juoksua Lasse Virenin voitokkaan Munchenin olympialaisten juoksun vuosipäivänä. Urheilusuoritus pyyhki pölyt urheiluhistorian sivuilta, kestävyysjuoksi suomalaista yhteiskuntaa, kolmiloikkasi nostalgisiin sävelmiin ja vaihtoi parisuhteen viestikapulaa. Esitys oli matka suomalaisen sielunmaiseman rikkaaseen maailmaan, joka aukeni muissakin värisäyvissä kuin sinisenä ja valkoisena.

Kesän 2011 kruunasi Lasse Virenin suostuminen esityksen viralliseksi suojelijaksi. Lasse ja Päivi olivat kunniavieraina ensi-illassa ja yleisön seisaallaan osoittamat suosiot Lasselle olivat sykähdyttävä ja tunne-elämään syvälle tatuoitu hetki areenantäydelle yleisölle ja lähtölaukaus urheiluhenkiseen teatterikesään.

Teatteri teki tällä produktiolla siihenastisen katsojaennätyksensä!

JATKUU

PALUU EDELLISELLE SIVULLEKesällä 2011 esitettyä Olen suomalainen-musikaalia tähdittivät Ami Aspelund, Kai Hyttinen ja Sami Kojonen

Tekijäjoukko ensi-iltaristeilyllä esityksen jälkeen, kunniavieraina Lasse ja Päivi Viren.